Maandag t/m vrijdag 08:00 -17:30
Zaterdag: 08:00 – 16:00

 

[/accordion-item] [/accordion]

Kies de scooterverzekering die bij je past

Je kunt je scooter compleet verzekeren op de manier die jij wilt. Naast de verplichte WA Scooterverzekering bieden wij ook de dekkingen Diefstal en Diefstal en Aanrijding. 

Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw scooter bij anderen veroorzaakt. Deze dekking geldt zowel voor schade aan spullen van anderen als letselschade. 

Kies je voor een diefstaldekking, dan ben je goed verzekerd voor diefstal van je scooter of bromfiets. Als je nieuwe scooter in het eerste jaar wordt gestolen, vergoeden wij de aanschafwaarde. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Bij een tweedehands scooter vergoeden wij de dagwaarde. Ook ben je verzekerd voor schade aan jouw scooter als gevolg van brand en kortsluiting en voor schade door hagel, natuurgeweld en storm. Stormschade die ontstaat door het omvallen van jouw scooter of bromfiets is niet verzekerd.

Met de dekking Diefstal en Aanrijding ben je verzekerd voor schade aan jouw scooter na een aanrijding door jouw schuld. Bijvoorbeeld als je tegen jouw voorganger rijdt. Ook schade aan je scooter door diefstal, joyriding, brand en storm is verzekerd. Je helm en kleding zijn tot € 350,- meeverzekerd.

Extra korting op de scooterverzekering

De scooterverzekering is nu extra voordelig! Bij het afsluiten van de dekking Diefstal of Diefstal & Aanrijding ontvang je een jaar lang 10% korting. Bekijk de actievoorwaarden.

Wat is mijn eigen risico bij de ANWB Scooterverzekering?

Bij de ANWB Scooterverzekering geldt een eigen risico van €125,-. Het eigen risico is alleen van toepassing bij diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet.

Wat kost een scooterverzekering?

Hoeveel premie je gaat betalen is afhankelijk van de dekking die je kiest. Daarnaast spelen je postcode, leeftijd, type scooter en het aantal schadevrije jaren dat je misschien al hebt opgebouwd ook een belangrijke rol. Wanneer je voor het eerst een scooterverzekering afsluit bij de ANWB, start je meteen met 55% no-claim korting. Als je eerder een scooterverzekering hebt gehad en daarbij schadevrije jaren hebt opgebouwd, dan kom je in aanmerking voor extra no-claim korting.

Daarnaast krijg je bij de ANWB 10% korting op de diefstalpremie als jouw bromfiets of scooter is voorzien van een SCM goedgekeurd track&trace-systeem. Ook geldt in dat geval het eigen risico van €125,- bij diefstal(schade) niet. Bereken je premie om direct te zien hoeveel jij gaat betalen voor je scooterverzekering.

[tabgroup] [tab title=”Voordelen”] [gap] [section label=”Section with arrow” bg_color=”rgb(245, 245, 245)” bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” mask=”arrow” padding=”59px” height=”300px” border=”1px 0px 0px 0px” border_color=”rgb(235, 235, 235)”] [featured_box img=”1022″ pos=”center”]

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om de schade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om zowel materiële schade (schade aan je bromfiets, kleding of bagage) als letselschade.

Je scooter goed verzekerd

[/featured_box] [row col_style=”dashed”] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1023″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1024″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1025″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

Direct 55% no-claim korting

Je start direct met 55% no-claim korting. En als je schadevrij rijdt kan deze korting oplopen tot maar liefst 75%.

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

Aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal of total loss van je nieuwe scooter in het eerste jaar wordt het volledige aankoopbedrag vergoed.

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

Kies de verzekering die past bij je scooter

Verzeker je scooter WA of juist allrisk. Kies de aanvullende dekking die je wilt en betaal in één keer, per maand of per jaar.

[/col] [/row] [/section] [/tab] [tab title=”Aanvullende dekkingen”] [accordion] [accordion-item title=”Ongevallen voor Opzittenden”]

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de aanvullende dekking Ongevallen voor opzittenden keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden. Dit kan gaan om een vergoeding voor verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of een medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering.

De verzekerde bedragen zijn:
– bij overlijden € 3.000,-
– bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

[/accordion-item] [accordion-item title=”Verhaalsrechtsbijstand”]

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om de schade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om zowel materiële schade (schade aan je bromfiets, kleding of bagage) als letselschade.

[/accordion-item] [accordion-item title=”3 jaar aanschafwaardegarantie”]

Bij diefstal of total loss van je nieuwe bromfiets binnen 1 jaar na de aankoopdatum krijg je het aankoopbedrag terug. Dit noemen we ook wel de aanschafwaarde of nieuwwaarde. Met de 3 jaar aanschafwaardegarantie kun je deze periode verlengen tot 3 jaar.

[/accordion-item] [/accordion] [/tab] [tab title=”Veelgestelde vragen”] [accordion title=”Veelgestelde vragen”] [accordion-item title=”Mijn zoon/dochter rijdt (ook) op mijn scooter. Hoe moet ik de scooter verzekeren?”]

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon/dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op jouw scooter rijdt.

Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de scooter rijdt. Rij je zelf het meeste op de scooter? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. In andere gevallen geef je jouw zoon of dochter op als hoofdbestuurder.

Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Het kan zijn dat de schade niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Hoe lang zijn mijn schadevrije jaren geldig van de scooterverzekering?”]

Schadevrije jaren van de scooterverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig. Op basis van je schadevrije jaren kan je tevens extra korting krijgen op je auto- of motorverzekering.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Ik heb diefstal meeverzekerd op mijn scooterverzekering. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen?”]

Om diefstalschade vergoed te krijgen, moet je scooter op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot, als deze wordt gestolen. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van jou dat je zorgvuldig met je spullen omgaat. Bij onvoldoende zorg krijg je diefstalschade niet vergoed. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als je de sleutels niet bij je houdt, niet opbergt in een kluisje/locker of in bewaring geeft bij de receptie.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat is het eigen risico bij de scooterverzekering?”]

Bij de ANWB Scooterverzekering geldt het volgende eigen risico:

  • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
  • bij beschadiging: € 125,-

[/accordion-item] [accordion-item title=”Krijg ik korting met een track- en-tracesysteem?”]

Is jouw bromfiets of scooter voorzien van een goedgekeurd track-en-tracesysteem van Scootsecure? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering. Ook geldt dan ook het eigen risico van € 125,- bij diefstal niet. Bezoek de speciale pagina voor meer informatie over Track en Trace en de korting

[/accordion-item] [/accordion]

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

[gap height=”81px”] [/tab] [/tabgroup] [title style=”center” text=”Kies uw verzekering” margin_top=”0px” margin_bottom=”-8px”] [section label=”Simple Light” bg_color=”rgb(245, 245, 245)” padding=”36px” height=”277px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”1px 0px 0px 0px” border_color=”rgb(235, 235, 235)”] [row] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”375px” bg_color=”#ffffff” bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)”] [text_box width=”95″ position_x=”50″ position_y=”5″]

WA

 

Wettelijke Aansprakelijkheid

[divider width=”401px”]

✔ Schade aan anderen

[gap height=”156px”] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”375px” bg_color=”#ffffff” bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)”] [text_box width=”95″ position_x=”50″ position_y=”5″]

Diestal

 

Beperkt Casco

[divider width=”401px”]

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal

✔ Joyriding

✔ Brand/storm/hagelschade

✔ Aanschafwaardegarantie 1 jaar

[gap height=”45px”] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”375px” bg_color=”#ffffff” bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)”] [text_box width=”95″ position_x=”50″ position_y=”5″]

Diefstal en aanrijding

 

Volledig Casco

[divider width=”401px”]

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal

✔ Joyriding

✔ Brand/storm/hagelschade

✔ Schade door aanrijding

✔ Aanschafwaardegarantie 1 jaar

[gap height=”17px”] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [/section]

[section label=”Simple Light” bg_color=”rgb(245, 245, 245)” padding=”60px” height=”300px” border=”1px 0px 0px 0px” border_color=”rgb(235, 235, 235)”] [row col_style=”dashed”] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1033″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1034″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”1035″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

Pechhulp voor je scooter

Met Wegenwacht Pechhulp voor je bromfiets kun je altijd rekenen op hulp bij pech.

[accordion] [accordion-item title=”Lees meer”]

Wegenwacht® Bromfiets Service

Wegenwacht Bromfiets Service is pechhulp voor je (elektrische) scooter, brom- of snorfiets.

✔ 24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp bij pech onderweg binnen Nederland en België.

✔ Pech niet ter plekke op te lossen? Wij brengen je naar je bestemming of reparateur.

✔ Je hebt ook recht op hulp wanneer je met een andere bromfiets pech hebt.

✔ Met de fiets? Ook dan heb je recht op pechhulp.

Prijs Bromfiets Service

Bromfiets Service van de ANWB kost 54,- per jaar exclusief het ANWB-lidmaatschap (15,50)

[/accordion-item] [/accordion] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

ART-Slot verplicht

Een slot mag niet ontbreken op je scooter. Verzekeraars stellen zelfs het gebruik van een goedgekeurd ART-slot verplicht.

[accordion] [accordion-item title=”Lees meer”]

Zorg voor een goedgekeurd ART-slot

Een slot mag niet op je bromfiets ontbreken. Logischerwijs dient een slot als preventiemiddel tegen diefstal. Maar wanneer je een  bromfietsverzekering met diefstaldekking wilt afsluiten, is het bezit van een bromfietsslot bovendien een verplichting die verzekeraars opleggen. Een goed slot is dus noodzakelijk. Maar wat is een goed slot?

Kies het slot dat bij je past

In de handel zijn verschillende soorten sloten te koop. Denk aan: kettingsloten, beugelsloten en kabelsloten. Deze sloten zijn niet allemaal van een goede kwaliteit. De verzekeraars hebben daarom bepaalde sloten tot kwalitatief goedgekeurde sloten aangemerkt. Alleen deze sloten worden door de verzekeraars geaccepteerd bij het aangaan van een bromfietsverzekering.

Welke sloten zijn goedgekeurd?

De goedgekeurde sloten bevatten het ART-keurmerk. Alle sloten met dit keurmerk vind je op Stichting ART. De ART-sloten zijn ingedeeld in categorieën 1 tot en met 5. Bij een hogere categorie, hoort een zwaarder slot en dus een betere diefstalpreventie. De verzekeraars geven vaak in de polisvoorwaarden aan welke slot is vereist voor een diefstaldekking. Doorgaans geldt categorie 3 voor een bromfiets. 

Bromfiets toch gestolen?

Is je bromfiets gestolen, ondanks dat deze was voorzien van een goedgekeurd slot? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie én meld het bij de schadeafdeling van je verzekeraar.

[/accordion-item] [/accordion] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

Neem je no-claim korting mee

Als je je auto of motor ook bij de ANWB verzekert, kun je gebruik maken van de no-claim korting die je al hebt opgebouwd.

[accordion] [accordion-item title=”Lees meer”]

Sluit je voor het eerst een bromfietsverzekering bij de ANWB af? Dan start je direct met 55% no-claim korting! Je begint namelijk op kortingstrede 4. Heb je in een verzekeringsjaar geen schade geclaimd? Dan wordt je korting nog hoger.

No-claim korting tot 75%

Rij je schadevrij? Dan belonen we dat! Je start op trede 4 (0 schadevrije jaren) dat is direct al 55% korting. In vier jaar bereik je bij een goed schadeverloop de maximale no-claim korting van 75%. Let op: schadevrije jaren vervallen als je drie jaar geen verzekering hebt gehad.

Korting op de ANWB Autoverzekering en Motorverzekering

De no-claim korting die op de ANWB Bromfietsverzekering wordt opgebouwd, kun je ook gebruiken bij de ANWB Autoverzekering en de ANWB Motorverzekering. Dit kan tot een maximum van drie treden.

Meer over de ANWB Bromfietsverzekering

Met de ANWB Bromfietsverzekering weet je zeker dat je bromfiets uitgebreid verzekerd is tegen een lage premie. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, van WA tot allrisk. Ben je op zoek naar nog meer zekerheid? Dan biedt de ANWB ook de aanvullende dekkingen Aanschafwaardegarantie en Ongevallen voor opzittenden aan.

[/accordion-item] [/accordion] [/col] [/row] [/section]