Maandag t/m vrijdag 08:00 -17:30
Zaterdag: 08:00 – 16:00

Selecteer type

UITLEG HELM TYPES

SPEED PEDELEC

Een lichtgewicht helm, met een fijne pasvorm, die uitstekende bescherming biedt. De Speed Pedelec helmen voldoen aan de NTA 8776-norm en zijn daardoor goedgekeurd voor de snorscooter.
Naast dat deze helm goede bescherming biedt, vergroot hij ook je zichtbaarheid op de weg. De helm is namelijk voorzien van ledverlichting. De helm weegt maar 450 gram en is verkrijgbaar met én zonder vizier.
Nog een groot voordeel van de Speed Pedelec helm; je oren zijn vrij, waardoor je de omgevingsgeluiden beter hoort.

JET HELM

De populairste, meest verkochte scooterhelm! En dat is niet voor niets... De jethelm heeft een heerlijke, ovaal ronde pasvorm en is verkrijgbaar in 6 verschillende maten. Allemaal voorzien van een kinriem mét veiligheidssluiting.Het vizier is krasvast en schuift makkelijk omhoog. Bovenop de helmschaal vind je schuifjes, welke je open kunt zetten voor een goede ventilatie. Ideaal voor de zomerse ritten.De jethelm is iets zwaarder dan de Speed Pedelec helm (1050 gram), maar door de zachte binnenvoering en fijne pasvorm niet minder comfortabel.

BRUZANO

Een sportieve, veelzijdige helm en zeer populair onder de Piaggio rijders (Zip & Vespa). De Bruzano helm is voorzien van een mondstuk, wat hem een stoer en strijdbaar uiterlijk geeft. Maar wanneer je dit mondstuk uitneemt, heb je qua uiterlijk eigenlijk gewoon een jethelm. De Bruzano is daardoor de perfecte combinatie van praktisch en stoer. Beschikt over alle voordelen van een jethelm, maar met de krachtige uitstraling van een integraal/systeem helm.

INTEGRAAL

Een full-face helm en biedt daardoor maximale bescherming. De helm bestaat uit één deel, heeft een vast kinstuk, maar je kan het vizier wel omhoog schuiven. De achterkant van helm beschermt ook de onderkant van je schedel. Omdat een integraal helm een groot deel van je hoofd omvat, is deze helm de veiligste keuze op de scooter.Echter zijn er ook nadelen te benoemen van een full-face helm. Denk aan warmte (ondanks de ventilatiegaten), een “beklemmend” gevoel en verminderd gehoor.

SYSTEEMHELM

Ook wel de “klaphelm” genoemd. Een systeemhelm is in bijna alles te vergelijken met een Bruzano helm. Bij een Bruzano heb je alleen een los kinstuk, terwijl je bij een systeemhelm het kinstuk juist omhoog kunt klappen. Ondanks dat het kinstuk bij een systeemhelm vooral een praktische functie lijkt te hebben, biedt deze toch net zoveel bescherming als een integraalhelm. Logisch ook wel, want ook de systeemhelmen voldoen aan de ECE-eisen. Vaak heeft de systeemhelm net dat streepje voor als het om gebruiksvriendelijkheid gaat. Met één handbeweging is het kinstuk omhoog. Ideaal tijdens een korte stop, voor brildragers of voor de nodige frisse lucht.

Selecteer type